Osteopaard.nl

Wat is paardensport massage?

 

Sportmassage houdt zich bezig met het optimaliseren van het bewegingsapparaat van het paard.

Daarbij heeft het niet alleen de intentie om pijn te verlichten, maar ook het voorkomen van blessures. Door een sportmassage wordt de bloedcirculatie verbeterd, waardoor meer zuurstof en voedingsstoffen de spieren kunnen bereiken. Dit zorgt ervoor dat het paard sneller herstelt van ziektes en blessures. Daarnaast wordt ook de circulatie van het lymfestelsel gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller de spieren en het lichaam kunnen verlaten. Dit vermindert spierkrampen die veroorzaakt worden door ‘verzuring’ van de spieren. Paarden die regelmatig een sportmassage ondergaan krijgen meer spieropbouw en een toename van de bewegingsvrijheid. Oftewel een betere algehele conditie.

 

Pré-wedstrijd Sportmassage

Voor een wedstrijd kan een sportmassage de spieren alvast voorbereiden op de arbeid die komen gaat. Het zorgt voor het verwarmen, los maken en conditioneren van de spieren en mobilisatie van de gewrichten. Het paard is hierdoor eerder in staat om arbeid te verrichten en is minder blessuregevoelig. Deze vorm van massage is bedoelt voor paarden die bekend zijn met het krijgen van een sportmassage.

 

Post-wedstrijd Sportmassage

Bij een zware wedstrijd (of training) kunnen spieren gaan verzuren, waardoor afvalstoffen in de spieren achterblijven. Dit kan resulteren in het verstijven van spieren en het ontwikkelen van spierpijn. Door na zware arbeid een sportmassage toe te passen, kun je dit voorkomen. Door de verbeterde bloed- en lymfecirculatie herstellen spieren sneller, waardoor blessures weer voorkomen kunnen worden.

 

Sportmassage voor paarden is een welkome aanvulling in de training en onderhoud van het paard voor het conditioneren van de spieren, blessure preventie en ontspanning van het paard. Sportmassage voor paarden is nooit de vervanging van de zorg van een dierenarts

 

Linda Cruyff Paardenosteopathie

Email of bel Linda voor Paardenchiropractie, Paardenosteopathie,

Dry Needling en/of Paardensportmassage.

Mob: 0653 228 311

Email Fred en Linda voor informatie

Bijgewerkt tot: 20/10/2017