Osteopaard.nl

Wat is dierfysiotherapie?

 

Dierfysiotherapie is een paraveternaire behandelwijze die zich richt op het normaliseren c.q. optimaliseren van het bewegingsaparaat van uw huisdier.

 

Het bewegingsapparaat kan acuut dan wel geleidelijk gaan disfunctioneren door onder andere ouderdomsverschijnselen, een ongeluk, overbelasting of door een sportblessure.

 

Om zijn doel te bereiken maakt de dierenfysiotherapeut gebruik van:

1. Oefentherapie (lenigmakende-; spierversterkende- en coƶrdinatie oefeningen)

2. Massage (verschillende handgrepen ter ontspanning of stimulering van spieren)

3. Fysische techniek (gebruik makend van apparatuur ter pijndemping of circulatieverbetering).

 

Nadat de dierenfysiotherapeut een vraaggesprek met de eigenaar heeft gehad, waarin hij zich een zo volledig mogelijk beeld wil vormen van het huisdier in zijn leefomgeving, zal hij het dier in stand en in beweging bekijken en naar aanleiding hiervan een adequaat behandelplan opstellen. De dierenfysiotherapeut zal dit altijd in overleg met de behandelend dierenarts doen. Naast het behandelen van de patiƫnt is een andere belangrijke taak van de dierenfysiotherapeut het geven van adviezen aan de eigenaar hoe om te gaan met het huisdier in de gegeven situatie. Denk hierbij aan uitlaten, bewegen en rust. Daarnaast zal hij de eigenaar intensief betrekken bij het dagelijks geven van de voorgeschreven oefeningen en/of massagehandgrepen.

Linda Cruyff Paardenosteopathie

Email of bel Linda voor Paardenchiropractie, Paardenosteopathie,

Dry Needling en/of Paardensportmassage.

Mob: 0653 228 311

Email Fred en Linda voor informatie

Bijgewerkt tot: 20/10/2017