Osteopaard.nl

Behandeling

 

Nadat de behandelaar aan de hand van het onderzoek de verschillende probleemzones heeft bepaald, zal deze overgaan tot de behandeling van het paard. Hierbij worden enkel manuele paard vriendelijke technieken gebruikt. Om de ROM (Range Of Motion) van een gewricht te verbeteren, worden dan mobilisatie technieken of manipulaties gedaan. Daar waar een blokkade zit, wordt met de handen druk uitgeoefend en een snelle manipulatie (ook wel High Velocity Thrust) gedaan. Een manipulatie vindt altijd plaats binnen de normale grenzen van het gewricht en zo dicht mogelijk bij de te beïnvloeden wervels. Er wordt geen gebruik gemaakt van hamers en de paarden worden niet verdoofd.

 

Chiropractische manipulaties hebben ten minste de volgende therapeutische effecten

 

- Mechanische effecten (beïnvloeding van de bindweefselstructuren): Verbetering van de flexibiliteit en functie van gewrichten

 

- Neurologische effecten (beïnvloeding van mechano- en neuroreceptoren): Pijnvermindering, spierontspanning en verbetering van de flexibiliteit

 

Door de behandeling wordt een paard gevraagd om zich niet langer te compenseren in zijn houding en/of beweging. Misschien wel de meest belangrijke vorm van chronische overbelasting is die welke ontstaat wanneer het lichaam moet compenseren voor het niet optimaal functioneren van de wervelkolom. Hierdoor zal er  een grotere en abnormale belasting ontstaan in alle delen van het bewegingsapparaat. Door deze overbelasting kunnen blessures ontstaan. Indien het biomechanisch functioneren van het bewegingsstelsel niet verbeterd wordt, zullen blessures, ondanks langdurig revalideren, niet blijvend kunnen genezen of steeds weer terugkomen.

 

Een behandeling vindt plaats in de stal van het te behandelende paard. Dit om ervoor te zorgen dat er een optimaal resultaat wordt behaald met de behandeling. Wanneer een paard in een trailer vervoerd moet worden na een behandeling, kan dit het resultaat van de behandeling negatief beïnvloeden.

 

De behandelingsduur ligt tussen een half uur en een uur, afhankelijk van het probleem en hoelang het probleem al aanwezig was.

Linda Cruyff Paardenosteopathie

Email of bel Linda voor Paardenchiropractie, Paardenosteopathie,

Dry Needling en/of Paardensportmassage.

Mob: 0653 228 311

Email Fred en Linda voor informatie

Bijgewerkt tot: 20/10/2017